Testimonial & Claim

1. Contoh claim elaun harian, insuran Prudential Takaful BSN yang berjaya.

Kes ini pesakit menggunakan insuran syarikat ibunya bagi menanggung kos rawatan di hostpital selama 6 hari. Manakala disebabkan pesakit mengambil manfaat insuran yang memberikan faedah elaun harian, maka berikut merupakan cheque elaun harian yang dibayar oleh Prudential Takaful BSN.

 

2.  Contoh claim elaun harian, insuran Prudential Takaful BSN yang berjaya.

Hospital-Benefit-Cheque

 

858435_544998452218644_2066017113_o

3. Check pampasan kematian akibat kemalangan bernilai RM41,955. Client baru mengambil takaful selama 3 bulan dengan sumbangan premium RM150.

cheque-pampasan

 

4. PruBSN Pengendali Takaful Terbaik (Asia) 2012 (petikan Buletin 1.30 TV3)

Klip berita ini dipetik daripada Buletin 1.30 TV3 bertarikh 24 Disember 2012 berkaitan pencapaian terkini yang dimenangi oleh PruBSN sebagai Pengendali Takaful Terbaik (Asia) 2012 dalam Anugerah Perniagaan & Kewangan Islam yang dianjurkan oleh CPI Financial berpangkalan di Dubai, Emeriah Arab Bersatu pada 5 Disember 2012 yang lalu.

Ketua Pegawai Eksekutif PruBSN, En.Azim Mithani berkata anugerah ini adalah berdasarkan pencapaian kewangan syarikat yang mantap selain penghasilan produk-produk takaful yang berinovasi.

5. BIL RAWATAN HOSPITAL TERKINI

CLAIM TONSILITIS

Tonsilitis Claim
Tonsilitis Claim
Tonsilitis Claim
Tonsilitis Claim

3 thoughts to “Testimonial & Claim”

  1. sekadar bertanya :
    1) masa untuk prudential keluarkan GL kepada pesakit dihospital adalah mengambil masa yang sangat lama, mengambil masa dari 1-3Jam. adakah ini policy yang diamalkan oleh Prudential. sekiranya pesakit dalam keadaan kecemasan. perlukan si pesakit menunggu sehingga 3jam untuk mendapatkan GL daripada rawatan dari doc. sekiranya ini termasuk dalam policy prudential, ternyata anda amat mementingkan WANG pesakit, dan bukannya PESAKIT menjadi keutamaan. beginikah cara anda melayan pesakit anda? sila jelaskan kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *