PruBsn CrisisCover: Plan Sebelum Musibah

emailguru

“Bagaimana encik boleh bantu saya?”

Baru-baru ini saya menerima banyak feedback, dalam bentuk emel ataupun whatsap, dengan pertanyaan

“Bagaimana encik boleh bantu saya?”

Masalahnya, bila  musibah telah berlaku. Bagaimana saya mahu bantu, saya pun tidak tahu. Apa yang boleh saya bantu ketika sudah berlaku musibah adalah mencari saluran-saluran sedia ada. Apa yang terjadi sudah terjadi. Sekiranya bantuan melalui takaful insuran, kena lihat atas jenis sakit. Kalau biasa-biasa sahaja. Masih boleh sign up polisi, jika sakit kritikal. Maaf tak boleh buat apa dah.

Kepada mereka yang bekerja makan gaji, kita mungkin boleh bermula dengan majikan anda. Semak sekiranya terdapat insuran untuk kakitangan yang boleh diusahakan bagi membantu anda.

Kemudian kita boleh semak balik dengan KWSP, SOCSO dan persatuan sekerja. Biasanya mereka juga boleh membantu anda. Tak silap saya, saya pernah bersembang dengan seorang pesakit buah pinggang yang mendapat bantan SOCSO kerana telah mencarum lebih daripada 10 tahun. Sila refer kepada mereka untuk maklumat lanjut.

Jika anda seorang guru, mungkin ada persatuan2 guru atau badan2 professional yang anda turut serta, yang biasanya mempunyai insuran untuk ahli.

Sebagai orang seorang muslim, mungkin Pusat Zakat boleh bantu juga.

BAGAIMANA SYARIKAT TAKAFUL & INSURAN BOLEH BANTU?

Kami di PruBsn atau mana2 syarikat insuran, biasanya boleh bantu jika tuan / puan telah menjadi ahli keluarga kami. Maksud saya, anda telah memenuhi syarat dan mengambil takaful / insuran dengan kami.

Mungkin ramai pernah dengar,

“DAH SAKIT TAK BOLEH AMBIL INSURAN”

“INSURAN COVER ORANG YANG SIHAT JE”

Sebenarnya, ia tidak benar sepenuhnya. Kalau setakat pernah demam selsema, takkanlah tak boleh ambil pelan takaful?  Kalau pernah kemalangan tak boleh ambil pelan takaful? Untuk kepastian sila hubungi saya +0169212092.

Jangan dengar orang sembang kencang diluar sana.

PRUBSN CrisisCover

Sekiranya tuan/puan berminat suatu plan yang mempunyai ciri berikut:

  1. Tiada medikal kad (sebab syarikat tempat anda bekerja dengan kerajaan / syarikat anda dah sediakan)
  2. Boleh bantu, ketika ditimpa musibah iaitu disahkan mengidap salah satu sakit kritikal.

Kami syorkan plan PruBsn CrisisCover.

 

Sila download brochures Download

 

ghazalitajuddin

Ghazali Tajuddin 0169212092 Your Servicing Agent - PruBSN Takaful Malaysia http://www.takaful-insurance.com.my [ FREE TAKAFUL QUOTATION ]  

2 thoughts to “PruBsn CrisisCover: Plan Sebelum Musibah”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *