PruBSN Employee Benefit | Plan Manfaat Pekerja PruBSN

PruBSN Employee Banefit Flyers

Pekerja adalah aset sesebuah syarikat. Tanpa pekerja yang komited dan setia kepada syarikat, sudah tentu sukar untuk mencapai visi dan misi syarikat setiap tahun.

Bagaimana nak tingkatkan rasa kasih sayang pekerja kepada syarikat? Bukan berlu berbelanja berjuta-juta untuk hiburan semata-mata! Tak semestinya nak kena hantar pergi oversea setiap tahun! Back to basic, selain dari gaji apa yang sering dipertimbangkan? Ya, sudah tentu kebajikan pekerja! Semua pekerja mahukan majikan yang mengambil berat perihal kebajikan mereka lebih-lebih lagi tentang Cuti, Elaun, Bonus dan Perubatan mereka! Tetapi tidak banyak syarikat yang mampu menyediakan manfaat perubatan dimana setiap pekerja ada medikal kad! Jadi bagaimana ya, syarikat saya kecil sahaja!!!??? Buat permulaan untuk sebuah syarikat yang sedang berkembang, sekadar menyediakan rasa selamat, rasa dilindungi dan disayangi di syarikat tempat bekerja sudah bagus!!!

Rata-rata syarikat yang berjaya menyediakan manfaat perlindungan kepada pekerja menunjukkan sikap yang positif terhadap produktiviti syarikat. Pekerja sentiasa positif dan lebih gembira bekerja kerana mengetahui majikan mereka amat prihatin terhadap pekerja. Mereka merasa diperlukan dan dihargai syarikat, maka mereka pasti akan menghargai kembali.

Jadi bagaimana? Apa yang boleh Takaful PruBSN bantu?

Tahukah anda, Takaful PruBSN mempunyai satu produk untuk manfaat pekerja? Ia dikenali sebagai Takaful PruBSN Employee Benefit!

Dengan harga serendah RM38/setahun, majikan boleh menyediakan manfaat tambahan kepada pekerjanya bagi meningkatkan rasa taat setia kepada syarikat!

Jika syarikat anda mempunyai pekerja melebihi lima (5) orang, anda boleh memohon plan komprehensif ini daripada kami!!!

Hubungi saya sekarang juga! Whatsap terus pun boleh!

Ghazali Tajuddin 016(dash)9212982!

Berikut adalah anggaran kadar sumbangan seorang mengikut umur untuk Kelas Pekerjaan 1.

prubsn-employee-benefit-kadar-bayaran

 

Download PDF PruBSN Employee Benefit Booklet

#PrayForMH370

Malaysia Airlines MH370

 

8 March 2014, Malaysia dikejutkan dengan kehilangan pesawat MAS MH370 yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing yang membawa 239 orang penumpang dan kakitangan MAS.

Sehingga kini pesawat berkenaan masih gagal dijumpai. Pihak berkuasa Malaysia dan antarabangsa giat berusaha mencari.

Malangnya ada sesetengah pihak tidak bertanggungjawab membuat spekulasi malah mempolitikkan isu ini.

Aduhhh korang ni. Asal boleh aje. Allah bagi petunjuk dengan hikmah, korang pusing 360 darjah!

Semoga Allah permudahkan segala urusan!

1975141_721914124526056_570265396_n

Sentap Kutu Babi!!!

Hahaha apa hal sentap kutu babi ni? Mestilah cerita menarik untuk dijadikan panduan dan pedoman kan? Sharing pengalaman seorang sahabat yang baru nak ambil Medikal Kad dengan saya baru-baru ini.

Begini ceritanya. Adalah seorang sahabat ni kerja jauh dari keluarga. Sebab bidang kerjanya dalam industri yang post nya tak banyak. Jadi terpaksala bekerja berjauhan. Setiap minggu kalau mampu, dia akan balik tgk anak dan isteri yang nun 200km jauhnya. Bukan mudah mencari rezeki kan. Itu belum kira shift malam or siang.

Jadi nak jadi cerita tiba2 pada suatu hari, ditakdirkan Allah sedang sibuk member ni bekerja, dengan suit safety bawah terik matahari ni, dia dapat panggilan emergency anaknya mengalami sakit telinga yang teruk. Anaknya menangis tak berhenti-henti kesakitan sambil memegang telinga. Isterinya memaklumkan telinga anaknya kelihatan merah dan membengkak. Mungkin ada binatang halus masuk. Kebetulan dirumah masa tu takde orang. Isteri pula tak boleh memandu. Risau punya pasal, terpaksalah emergency sahabat ni ambil cuti pulang ke kampung.

Continue reading

Bagaimana menguruskan kewangan dengan bijak?

 

Dapatkanlah segera plan perubatan takaful! Anda bukan sekadar melindungi diri anda dengan mendapatkan plan medikal kad terbaik dari PruBSN, malah anda melindungi simpanan masa depan anda dan keluarga anda! Rancanglah dengan bijak!

Fakta Takaful Islam Malaysia
1Takaful

 

CEO Takaful Prudential Menang Anugerah “The Asset Of Takaful CEO Of The Year 2013 Award”

pressrelease_ceo_of_2013_030713_3Maklumat lanjut: KLIK SINI

 

6.7 juta pemandu tanpa lesen?

Screenshot_2013-10-12-21-12-07

Biar betol. Ramainya!

Berhati-hati ya sahabat2 sekalian. Bila bawak kenderaan tanpa lesen amat merbahaya.

Kemalangan memanglah tak dapat dielakkan, tetapi kita kena berhati2 kerana impaknya jika disebabkan kecuaian kita akan merugikan kita. Jika kita sahaja takpelah, kalau melibatkan orang lain bagaimana?

Malah lagi malang dari sudut undang-undang pun kita rugi kerana kecuaian kita, kita juga boleh dikenakan tindakan undang-undang.

Lebih parah bila timbul isu nak claim insuran tuan puan pula nanti!

Bukan tidak boleh claim. Tetapi banyak kerenahnya.

Begitu juga bila kita dengan sengaja melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti melanggar undang-undang yang lain. Kalau boleh elakkan demi kebaikan semua.

So sempena cuti raya haji ni! Pihak admin dan rakan2 ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Korban! Selamat bercuti! Berhati2 dijalan raya ok!

Primadona Kesayangan Malaysia Kak Yan Memerlukan Bantuan RM50, 000.

image

Sekadar berkongsi. Moga-moga ada yang sudi meringankan beban kak yan menanggung kos perubatan hospitalnya. Bukan mudah nak kumpul rm50,000 dalam keadaan kesihatan tidak mengizinkan dan faktor usia yang sudah lewat.

Kami pasti pada zaman aktif kak yan dulu, insuran mahal dan konvensional. Konvensional disini bermaksud pelaburannya mempunyai unsur-unsur gharar (ketidakpastian) dan maisir (judi). Sumbangan bulanan pula hangus jika tiada apa-apa berlaku pada diri yang diinsurankan. Sebab itu ramai yang tidak mahu mengambil insuran pada waktu itu. Ini yang menyebabkan ramai rakyat malaysia beragama islam terutamanya warga emas tidak mempunya pelan perlindungan insuran.

Berbeza dengan plan takaful sekarang yang mematuhi hukum syariah islam. Lebih-lebih lagi kini ada pelaburan yang membolehkan sedikit pulangan. Sekurang-kurangnya ada simpanan disamping diri dilindungi.

Kita generasi sekarang amat beruntung kerana berpeluang memilih plan takaful keluarga mengikut keperluan masing-masing. Itupun jika kita bertindak sekarang!

Kenapa pilih Takaful Prudential BSN?

Kenapa-takaful-prubsn

 

  • Semua produk Takaful PruBSN adalah HALAL. Semua plan yang terdapat dalam Takaful PruBSN merupakan plan yang mengikut garis panduan syariah Islam yang dipantau oleh Bank Negara Malaysia.
  • Plan Takaful PruBSN mempunyai PULANGAN/SIMPANAN atau lebih tepat CAPITAL GROWTH. Sebahagian sumbangan takaful anda akan dilaburkan dalam dana-dana syariah yang memberi pulangan sehingga 12%. Anda boleh bawa keluar Cash Value anda bila-bila masa tanpa tempoh matang!
  • Plan Takaful PruBSN adalah KOMPREHENSIFmerangkumi Manfaat Kematian, Sakit Kritikal, Kemalangan, Kad Perubatan dan Simpanan! Merangkami hampir semua risiko kehidupan!
  • Apabila anda memilih Takaful PruBSN, anda memilih plan yang FLEKSIBEL! Dari masa ke semasa sudah pasti anda akan dapatkan perlindungan yang lebih baik, oleh itu kami memastikan plan takaful anda lebih fleksibel untuk bagi memenuhi keperluan anda dimasa hadapan!
  • Kad Perubatan Takaful PruBSN dijamin “Auto-Renew” setiap tahun dan tidak boleh dibatalkan “Non-Cancelable”. Tak semua syarikat takaful mempunyai kelebihan sebegini. Mereka ada hak untuk membatalkan polisi anda apabila didapati anda claim berlebihan.
  • Elaun Hospital Takaful PruBSN adalah untuk rawatan di Hospital Kerajaan atau Hospital Swasta. Katalah elaun anda RM350 sehari, ada pesaing kami hanya berikan elaun kepada pesakit yang masuk hospital kerajaan sahaja.
  • Kebanyakan Hospital Pakar adalah panel Takaful PruBSN di seluruh Malaysia.
  • Bonus tanpa claim “Non-Claim Bonus”. Anda sihat? Tak pernah sakit? Kami berikan BONUS Tahunan!!!
  • Jika anda didapati mengidap Sakit Kritikal, sumbangan takaful anda akan dibayar oleh Takaful PruBSN PERCUMA. Tiada lagi pembayaran dari anda. Begitu juga pembayaran takaful anak anda. Tiada lagi pembayaran dan rawatan ditanggung sepenuhnya oleh Takaful PruBSN.
  • Kad Perubatan Takaful PruBSN adalah PRODUK KAMI, bukan pihak ke 3 seperti sesetengah syarikat lain yg boleh menyebabkan kesilapan dan melambatkan proses klaim anda!
  • Kad Perubatan Takaful PruBSN mempunyai limit perlindungan tertinggi sehingga RM2,500,000.00.
  • Takaful PruBSN telah diterajui oleh pakar industri insuran di Malaysia sejak 1924, dan semakin matang dalam perbankan dan pelaburan Islam. Ini menunjukkan komitmen kami dalam melindungi anda.

 

PruBSN Pengendali Takaful Terbaik (Asia) 2012

Klip berita ini dipetik daripada Buletin 1.30 TV3 bertarikh 24 Disember 2012 berkaitan pencapaian terkini yang dimenangi oleh PruBSN sebagai Pengendali Takaful Terbaik (Asia) 2012 dalam Anugerah Perniagaan & Kewangan Islam yang dianjurkan oleh CPI Financial berpangkalan di Dubai, Emeriah Arab Bersatu pada 5 Disember 2012 yang lalu.

Ketua Pegawai Eksekutif PruBSN, En.Azim Mithani berkata anugerah ini adalah berdasarkan pencapaian kewangan syarikat yang mantap selain penghasilan produk-produk takaful yang berinovasi.

Pampasan Kematian

cheque-pampasan

 

Diatas merupakan cheque bernilai RM41,955.54 yang merupakan pampasan kematian bagi salah seorang client Takaful Prudential BSN yang terlibat dalam kemalangan maut baru-baru ini di Kuala Terengganu.

Jangan sesekali menganggap, pampasan kematian ini adalah nilai nyawa kita. Sila faham dengan jelas, pampasan kematian adalah usaha dan ikhtiar kita apabila terjadi sesuatu ke atas diri kita, sekurang-kurangnya kita tinggalkan sesuatu bagi meringankan beban mereka yang kehilangan.

Hadith Riwayat Bukhari
“Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan
lebih baik dari tinggalkan mereka dalam keadaan
meminta-minta”

Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim
“Setiap daripada kamu adalah pemikut tanggungjawab
dan setiap kamu bertanggungjawab terhadap mereka
dibawah tanggungan kamu”

Surah Al-Baqarah Ayat 240
“Dan orang-orang yang (hampir) mati di antara kamu 
serta meninggalkan isteri-isteri mereka, iaitu di beri 
nafkah (saguhati) – makan, pakaian dan tempat tinggal 
hingga setahun lamanya, dan tidak di suruh pindah dari 
tempat tinggalnya. Kemudian jika mereka keluar (dari 
tempat tinggalnya dengan dengan kehendaknya sendiri) 
maka tidaklah kamu bersalah (wahai wali waris si mati) 
mengenai apa yang mereka (isteri-isteri itu) lakukan 
pada diri mereka dari perkara yang patut yang tidak 
di larang syarak itu dan ingatlah, Allah Maha Kuasa,
lagi Maha Bijaksana”

Allayarham baru sahaja mengambil takaful untuk dirinya dengan premium RM150 sebulan. Beliau baru sahaja mengambil takaful selama 3 bulan. Walaupun tidak sampai 120 hari Tempoh Menunggu, bagi kes kemalangan maut, coverage bermula sebaik sahaja borang dihantar bersama-sama bayaran pertama! Hanya rawatan bagi Sakit Spesifik sahaja yang bermula selepas 120 hari!!!

Bagaimana dengan diri kita? Adakah dengan menyerahkan segalanya kepada ketentuan Ilahi adalah yang terbaik atau tindakan kita sekarang adalah yang lebih diredhai Allah?

Wallahualam.

_____________________________________________________________________

Jika nak tahu lebih lanjut tentang PruBSN Takaful…jangan segan silu untuk hubungi kami Ghazali 019-9982092 atau Hidayah 019-9172092. Konsep yang kami pegang sangat mudah…kami terangkan sepenuhnya, dan selepas itu anda yang tentukan sendiri. Tanpa Paksaan Tanpa Desakan.. kerana apa? kerana kami percaya perlindungan kewangan/takaful perlu dibeli mengikut keperluan dan kemampuan anda tanpa sebarang paksaan dan tanpa sebarang desakan. Kami hormati keputusan anda. Untuk yang tinggal di sekitar Kuantan, Pekan atau Kemaman..boleh juga jumpa kami personally…kita keluar minum2..sembang2…just give us a call ;)